Tuesday, December 25, 2012

Island Hoping at Mamutik, Manukan & Sapi Islands

Percayalah.. aku dah lama nak tulis pasal benda ni tapi aku terlalu busy dengan hal-hal duniawi yang lain.. Nak buat macam mana orang busy kan.. Banyak benda yang aku nak kena buat..
Dengan studynyer, test lah, assignment lah, hal kengkawan lah.. 
WOW.. Too many things to be done this few weeks..  Sampai aku boleh lupa nak update my lovely blog..

Sebenarnya, aku dah berjaya jejakkan kaki aku kat 3 buah pulau yang paling cantik kat Sabah ni iaitu Pulau Mamutik, Pulau Manukan dan Pulau Sapi.. Those 3 islands are very very very beautiful.. 
This the first time in my entire life to see those beautiful sea water.. It is really awesome to be there.. 
The sea water is really amazing and it’s really crystal clear.. 
I can see a lot of beautiful fishes that I’ve never seen before.. 
Betapa cantiknya ciptaan Allah.. Ikan pon ada pelbagai jenis warna, bentuk dan saiz..
Semuanya sangat cantik dan menarik.. Subhanallah.. Betapa agungnya ciptaan Allah S.W.T.

For those who come to Sabah, please visit this Islands.. This islands sangat lah cantik and awesome.. Korang semua tak akan rugi kalau melawat pulau-pulau ni but you guys will feel the most amazing feeling that you will not gonna get it from other places.. Saja take this moment to promote Sabah.. So, jangan lupa datang Sabah and visit all this Islands..

Sebenarnya dah dua kali aku pergi Island Hoping ni.. First time with my friends during the mid-sem break and the second time is with my mom and my friends..
During the second time I’ve been there, I’m still excited although I have been there before.. 
The feeling is really amazing and wonderful.. I don’t know how to express my feeling but one thing I can said…. AMAZINGGGG !!! All my experience during the Island Hoping, I will not going to forget it and it will always be in my memories..

I still remember this one moment where I thought the “timun laut” is “ular”.. 
When I see those Timun laut, I really scared and swimming as fast as I could because I really phobia with snake.. Snake is the most scariest animal that I really hate..
All my friends weird with my action and ask me why and I said that I saw a snake and they really shock and go to check it.. Tapi sebenarnya “that thing” bukannya ular tapi timun laut..Haishhh..
Buat penat ja berenang laju-laju.. Buat letih jer..  
Then, I can see NEMO with my own eyes.. That NEMO is soo cute..
I’m really excited to see those cutie mutie NEMO..
So, kalau sapa-sapa nak tgk NEMO yg cute tu kenalah datang SABAH and visit this Islands..

Dah lah.. Malas nak beletiaq panjang-panjang pasal ni..
Hampa tengoklah sendiqi betapa cantiknya Pulau-pulau ni..
Jom lah usya-usya gambaq yang aku tangkap masa Island Hoping hari tu.. ;)


2nd Time : masa atas bot with Lily & Aqidah.. Ibu at the back.. ;)


2nd Time : With Ratna & Aqidah.. We ready to snorkeling.. 

2nd time : As soon as we arrive at the Island..sempat lagi bergambar with Lily & Aqidah.. :)

2nd Time : with Ratna & Aqidah again..Banyak tak makanan yang kitaorg bawak.. :)


 1st Time : Before bertolak naik bot.. with Faz, Fina, Shu & Hani.. ;)

1st Time : kat atas BOT.. With Datin Fina.. :)

 1st Time :  As soon as we arrived at Mamutik Island.. with Datin Fina again.. ;)


1st Time : I'm ready to swimming & snorkeling..

 
1st Time : Snorkeling with Hani.. ;)


7 comments:

baby comel said...

Wah, bestnya dah g banyak pulau..
~Hai awak, kita follow sini dr blog Kak Mia =)

Belalang hijau Perisik said...

dari blog mia liana dtg sini!

time jumpa nemo tu ada kasitau dia x yg bapak dia dok risau cari dia? huhuhu

Izzati Yaacub said...

baby comel : haha..yup..mmg sgt best..nanti kalau dtg sabah, pergi lah pulau-pulau tu..

belalang hijau perisik : alamak..lupa plak nak inform kat bapak dia..hee..

cik fixie said...

akak ni cantik laa,comel sesangat

Izzati Yaacub said...

cik fixie : ahaha..thanx deer.. kamu pon cntik jugak..comel sgt.. ;)

Syuhada Salleh said...

wowww,besnye..bape ek hrga utk island hoping tu? skali ngn snorkelling ke asing2? bln 2 nnti nk g sabah..hehe

Izzati Yaacub said...

wah..nak dtg sabah erk..
bagus2.. jgn lpa g island hoping..
mmg best2 sgt2..
hrga utk island hoping klu pergi tiga2 pulau dalam RM40..
hrga tu x trmasuk snorkeling..klu nk snorkeling kna tmbah lg RM10..