Monday, December 3, 2012

Everyday Is an Awesome Day !

" Segala pahit getir hidup dan pengorbanan terpaksa dihadapai demi kejayaan"

Itu lah bait-bait seni kata lagu Standing In the Eyes nyanyian Ella..
That lyrics really suit my situation now..
I have to get through all this hard situation just to be an Excellent Student..
YES !! It is really hard to be a Medic Student..
Nak kena study Anatomy, Physiology, Biochem... Haih.. mmg BOSAN betul lah..
What we have to do is read and MEMORISE !!! That is the most hectic thing that I really hate to do..
My brain really can't memories all those things in a short period..
But I never give up because I have choose this road and I will go for it..
What I have to do is just Study and Study and Study sampai muntah..
I have to put a lot of effort and keep my mind in a positive mode..
YOU CAN DO IT ZATY !!! :)

What make me say EVERYDAY IS AN AWESOME DAY ???
It just a word of encouragement for me..
I just hope that everyday in here will be an AWESOME and AMAZING day..
Btw, I also had finished My Special Study Module.. Yahoo !!!
Finally, my assignment siap jugak selepas sekian lama tak berusik.. hahaha..
So, boleh lah send my assignment dekat Prof Zainal dengan hati yang gumbira..
Prof Zainal yang baik hati lagi hensem, tolonglah give me A+ for my assignment..
I really put a lot of my effort in that Special Study Module walaupun ada yang copy paste..
Hehehehe.. Jangan bagi tahu Prof Zainal erk.. This is a secret between us.. Shhhh.. ^_^

I have something to story mory about what had happened this week..
Maybe there is nothing interesting that happened this week..
But you guys know what..

MY MOM AT SABAH NOW !!!

YEPPY!!! I'm soo sooo soooooo Happy..
Memang rindu sangat nak jumpa Ibu..
Akhirnya, dapat jugak jumpa ibu selepas 3 bulan tak jumpa..
Betapa gembiranya hati ni cuma Allah S.W.T ja yang tahu..
Semua stress about study and friends terus hilang..
Nampak tak betapa kuatnya seorang ibu itu.. Masyaallah..

Sebenarnya, this Friday I will be having a TEST !!
OMG !! satu haprak pon tak study lagi..
Teruk gila kan.. Apa nak jadi lah dengan Zaty Yaacub ni..
Tak pernah nak serik-serik..asyik dok main ja keja dia..
Orang len dok pulun study..Dia dok tengok movie lah, cita korea lah, Online lah..
Ish ish ish.. Teruknya !! anak sapa lah ni.. Mesti Encik Yaacub pon malu kan ada anak yang PEMALAS macam ini..
Exactly, aku bukan tak nak study tapi mood nak study tu tak mai mai lagi.. haih..
susahkan bila study nak kena ikut mood.. Kan senang kalau tiap-tiap masa ada mood nak study..Barulah aku ni rajin sikit nak study..
Apa-apa pun redha je lah untuk TEST kali ni.. Harap-harap dapat lah jawab..
DOAKAN aku boleh jawab erk.. Wish me luck for this upcoming TEST !!!

TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN.. :)

P/S : Tiba-tiba je rindu kat all my FRIENDS masa kat PALAM dulu.. Miss you guys.. :)

1 comment:

Daeng on duty said...

Salam, kalau nak cuci-cuci mata jemputla jenguk-jenguk blog saya ada long sleeve maxidress & jubah cotton denim yang stylish leh pakai g pejabat, kuliah, atau jalan2 saje.

-->http://hiasanterindahstore.blogspot.com/

Tq ye:)