Wednesday, November 14, 2012

Kepenatan Yang Menyelubungi !!


TIRED !!!

That's all I can say..
NO more words that can describe how tired I am..

Last week is the most tiring day..
I had a Module Test.. YES !! It just a test but it made me become a crazy person..
That Module Test is very very important for me..
I can't fail and I don't want to fail..
That's why I put all of my effort studying and studying and studying..
I hope my module test result will make me happy..
Please Anatomy and Biochemistry.. don't make me failed !!

Let's forget about how tired I am during the test's week..
Because I have more important things to share with you guys..
I want to share about what I had done during Mid-term break.. 

Sepanjang cuti ni, aku banyak habiskan masa berjalan dan menerokai SABAH je..
Sepanjang  2 bulan aku menetap kat SABAH ni, akhirnya aku dah berjaya menjejakkan kaki ke tempat-tempat yang aku tak pernah terfikir pun aku akan sampai..

Firstly, aku dah berjaya sampai ke KENINGAU..
Mesti ada yang tak pernah dengar pasal Keningau kan..
Aku pun macam tu jugak mula-mula dengar pasal keningau.. Aku siap ingat tempat tu hulu sangat-sangat..
Tapi sebenarnya aku salah.. Sebab tu lah orang tua-tua cakap tak kenal maka tak cinta..
When first time I step in  Keningau, I feel soo much fun.. I can see a beautiful nature that I can't see in Peninsular Malaysia..
I can't describe more about Keningau but one thing I can say about Keningau is "AAAWEEESOOMEE"
Mana cukup dengar aku cerita je kan.. Mesti nak kena tengok gambar kan..
That's why "Pictures tell a thousand words"


At nenek's Kak Kam House : waiting for our food..everyone is making a hungry face !


Early in the morning : Before went for our Korban ceremony..Let's taking picture first.. 


Playing Bubbles itu SAYA!! My childish moment tetiba jer datang.. Thanks to HANI because bring those awesome bubbles !!


Everyone who played the most important part in this ceremony.. WAH ! bajet giler..


Ayunya anak dara ni potong lemang.. Rajin kan I ?? So, macam mana?? dah boleh kawin kan.. kan.. kan.. 


Gadis-gadis yang ayu dan vogue gitu.. Jangan Jelesss... ><


Makan Time : Let's eating BRONKOL !!! First time I makan BRONKOL and the taste is YUMMY.. sangat sedap sehingga menjilat ibu jari kaki..kalau tak caye cubalah rasa tengok but you all kena dtg SABAH dulu lah sebab BRONKOL tu cuma ada kat SABAH ja.. Tu lah yg specialnya pasal BRONKOL ni.. ;)

P/S : Pictures Credit To Datin Syafina Johari ^_^

4 comments:

Nur Syafina Mohamed Johari said...

hoho... kredit 2 me... ahaks!!! psl rajin ptong lemang da bole kawin tu... ok la... haha

محمد رازيق said...

tak kesampaian lagi jejak ke sabah. hehe. sarawak penah dah. salam maal hijrah

Izzati Yaacub said...

Fina : yes !! everything credit to u fina..thanks for the pictures..
dah x sabar nak kawin ni..hehehe..

Raziq : nanti dtg lah sabah.. best sgt kat sini.. :) yer.. Salam maal hijrah..

Izzati Yaacub said...
This comment has been removed by the author.