Sunday, November 18, 2012

A Small Help For GAZA



Bunyi tembakan, jeritan, tangisan dan raungan bergema di seluruh pelosok GAZA..
Mereka dibunuh dan ditembak tanpa sebarang belas kasihan..
Kanak-kanak dibunuh tanpa ada segumit pun rasa bersalah..
Wanita ditolak dan dipijak-pijak sehingga tidak mampu untuk bersuara..
Lelaki syahid berjuang untuk menegakkan Agama ALLAH S.W.T dan tanah air mereka..
Apa yang mampu kita lakukan untuk membantu mereka??
Mereka adalah saudara kita.. Saudara seagama.. Kita berdiri di atas paksi yang sama iaitu ISLAM..
Tapi apa yang mampu kita lakukan untuk membantu mereka??
Sekadar rasa kasihan?? Adakah itu semua cukup bagi mereka..
Mereka tidak perlukan rasa kasihan.. Yang mereka perlu adalah pertolongan dan doa daripada kita..
Sebagai seorang MUSLIM, marilah kita bersama-sama mendoakan mereka kerana itu sahaja yang mampu kita lakukan pada saat ini..

Tentang isi boikot-memboikot pulak, I tak tahu nak comment apa because I don’t really know about this issues..
What I know is we should boycott all the Israel products and the products that are cooperate with Israel because all the money from the selling of those products are donates to Israel for weapons supply that was use to attack Palestine..
So, you all boleh nampak kan betapa pentingnya isu boikot ni.. YES! I know it’s hard to boycott some products especially the products that we use everyday..
But, if we muhasabahkan diri and take some times to think back what had Israel done to GAZA..
We will realized that all the products we use every day is nothing and we can just not to use it or replace it with some other products..

Mungkin some people will think that this Boycott thing is not gonna work because dia rasa walaupun dia tak guna benda tu tapi orang lain still guna benda tu..
But exactly they are wrong.. YES!! That’s statement is right but if we think it back, although we just do a small thing tapi kita still tolongkan..
Walaupun sekecil mana pon pertolongan yang kita buat.. Pertolongan tu sebenarnya sangat bermakna bagi mereka kerana sekurang-kurangnya kita sudi membantu..
Jadi sama-samalah kita boikot all of the product that was written below..
SELAMAT MEMBOIKOT AND SAVE GAZA !!! ^_^


1 comment:

fifa alya said...

yeahh!!!#save gaza!!!