Saturday, November 17, 2012

KUNDASANG Make My Jaulah Full Of Happiness !!


Pada tanggal 31 oktober 2012, aku berjaya tiba di kundasang !!! yahoo..
wah..bajet macam baru berjaya mendaki Gunung Kinabalu jer..
OPS !! sebenarnya aku baru sampai kat kundasang jer..
Belum terbuka hati lagi nak mendaki Gunung Kinabalu yang tersergam megah tu..
Insyaallah.. Kalau diizinkan Allah S.W.T, Gunung Kinabalu akan ku jejaki suatu hari nanti..
Kalau tanya bila tu..eeemmm.. tak dapat eden nok jawob eh.. mungkin masa 2nd year or  3rd year kot..
Mana tak nya, 5 tahun aku akan stay kat SABAH ni.. So, mendaki Gunung Kinabalu mesti jadi satu kemestian lah..

Nak dijadikan cite, pada hari tersebut juga merupakan My Mom's birthday..

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE-44 PUAN ZAINI BINTI YOUB BAHARI !!!

Terima kasih kerana melahirkan dan membesarkan seorang gadis yang sangat degil dan nakal ni.. ^_^
Ni lah yang aku nak cite sikit.. aku seronok-seronok berjalan ke Kundasang but my mom celebrates her birthday with sadness without her lovely daughter to make her favaurite red velvet cake.. I feel so sad when my mom tell me that my brother, Irfan didn't wish her birthday and my lovely cutie mutie CAT was missing.. If anybody found a cute,white with chocolate polka dot cat named COCO, Please contact me.. But only in area Penang okay !!!

STOP !!!

Okay.. Back to the story about Kundasang..
I went there with my 5 wonderful friends and 4 awesome akak seniors..
Diaorang semua memang sangat-sangat lah best..
The whole journey full of laughter and happiness.. We spend almost of our time in the car by singing and dancing.. Thanks to KAK FATHIYAH and KAK NORM because they willing to cope with this crazy girls..

Then, our journey become more and more interesting and AWWEEESSOOOMEEE...
I went to a beautiful places that I never jejak kan kaki before..sangat Interesting !
So, Let's check it out the pictures that was taken in KUNDASANG !!! ><



This picture was taken as soon as we arrived at KUNDASANG !!! ><


During jungle tracking at Poring : Everyone is tired but we can't escape from photoshoot..


During canopy walk : Dalam gabra pon sempat lagi bergambar.. Hee.. :)


At Dairy Farm with Hani Jamil yang cute.. ;)


At Dairy Farm : we are all here.. cantik kan dairy farm ni ?? 


At Kinabalu Park : Kat sini sgt sejuk and just ignored those leg.. :-p


The scenery is soo beautiful and amazing !!! ;)

P/S : I hope I can go again to Kundasang with my Family and My Friends.. Btw, Pictures credit to Syafina Johari.. Thankz dear.. ^_^





5 comments:

senoritakiwirara said...

hi.hi.taktau kau perasan tak kalau aku post,tapi tapi nak komen jugee. aku kenal syafina johari itu.schoolmate aku dulu ;) ;)

Pemikir said...

Blog yang menarik. jemput ke blog saya. boleh kita follow memollow

Izzati Yaacub said...

yer athe..aku tahu fina schoolmate kau..dia pon knal kau jugak..hehe..

Izzati Yaacub said...

yer athe..aku tahu fina schoolmate kau..dia pon knal kau jugak..hehe..

anak liar said...

nice blog...jom follow...

http://bloganakliar.blogspot.com