Wednesday, February 15, 2012

Suasana di UiTM Puncak Alam !!

selepas hampir setahun bertarung nyawa kat UiTM puncak alam ni ( walaupon x smpai stahun lg) akhirnya x lama lagi aku akan menamatkan asasi ni dan meninggalkan puncak alam yg tersayang ni..sedih sangat bila fikir balik yg aku akn berpisah dgn suma kwan2 aku kat sini..banyak kenangan yg best2 yg kitaorg bina kat sini..terlalu sukar rasanya nak tinggal kan suma tu..

cepat masa berlalu kan..aku ingat lagi masa mula2 aku datang kat puncak alam ni..aku x knal sapa2 pon masa tu melainkan housemate aku.. masa mula2 masuk lecture hall pon aku x jumpa budak2 group aku..tiap kali aku tnya org mesti diaorg jawab diaorg group D1 lah group D4 lah..kenapa lah susah sgt nak jumpa budak group D2 ni??diaorang tu menyorak dari aku ke hapa..x kan lah ssah sgt nk jmpa kot..tapi aku sabar jer n terus cari budak yg sama group dgn aku..akhirnya aku pon jumpalah satu geng ni..rupa-rupanya diaorang satu group dgn aku..akhirnya dapat jugak jumpa budak2 D2..masa tu rasa lega gila..(rasa mcm baru lepas jumpa kawan yg dh lama terpisah jer..haha)..

lepas tu masa sesi pengenalan diri,aku dapat tahu yang aku sorang jer dari PENANG..wah,x sangka dlm beribu-ribu student asasi sains ni cuma aku ja sorang budak PENANG yg tersesat masuk group D2 ni..aku ingat lagi masa mula2 aku nak berkomunikasi dgn diaorang suma..aku rasa janggal sangat..patutkah aku cakap "aku-hang" dgn diaorang ataupon patut guna "saya-awak"..aku agak konfius masa tu..so,aku pon dengan selamber nyer guna jer "aku-ko" (bajet KL sikit)..lepas tu diorang pon guna "aku-ko" gak..so, sampai sekarang lah kitaorang berkomunikasi dengan menggunakan "aku-ko'" sampai kadang-kadang bila balik PENANG pon aku terguna "aku-ko"..habis kena bahan dengan kawan2 aku..pa2 pon seronok sangat dapat jadi org selangor walaupon sekejap..

ni lah warga-warga D2..diaorang ni sangat bez and sporting..seronok sgt dapat spend 2 semester ni dgn korang..nanti dah berjaya jangan lah lupakan kawan korang sorang ni erk..hope u guys success n happy with your life !!! aku sayang korang suma.. korang banyak bagi kenangan terindah buat aku..

Dulu,aku selalu terfikir kenapa orang x nak masa cepat berlalu sedangkan masa tu sentiasa bergerak dan tak akan pernah berhenti..tapi sekarang aku dah tahu sebabnya..sebab diaorang tak nak tinggal kan kenangan manis tu dan kalau boleh nak sentisa berada pada masa tu..aku pun macam tu sekarang ni..aku rasa tak sanggup nak tinggal kan UiTM puncak alam ni..cepat betul kan masa berlalu?? tapi hidup mesti diteruskan..tak kan lah kita nak berada di tapuk yang lama je kan..so,life must go on..aku pon kena fokus untuk final ni..baru lah dapat sambung DENTISTRY untuk DEGREE ni.. (nampaknya terpaksa lupakan MEDIC..aku x layak untuk MEDIC)..

Tak aci lah kan kalau cakap pasal group D2 ja kan..R3706 macam mana pulak?? tu lah no rumah aku..tempat aku berehat,makan,mandi,tidur,meluangkan masa,bersuka-ria,belajar,bergelak ketawa,berjemaah,berdiskusi dan macam-macam lagi lah..banyak kenangan manis yang telah terjadi di dalam R3706 ni.. kitaorang suma banyak mengahabiskan masa bersama..

aku ingat lagi masa RAMADHAN yang lepas..kitaorang buka puasa sama-sama..lepas habis buka puasa ja kitaorang jemaah solat maghrib sama-sama..kadang-kadang kitaorang solat maghrib dulu sebelum buka puasa..lepas habis ja solat,suma berebut nak mandi sebab lepas tu nak pergi solat terawih pulak..tapi ada jer yg pergi solat terawih tak mandi..habis satu RSU berbau..haha..sapalah tu erk??

satu lagi kenangan aku dengan housemate aku yang x dapat aku lupakan ialah masa kitaorang pergi picnik kat kolam ikan belakang FPTP (fakulti apa entah tapi dalam UiTM Puncak Alam gak lah)..masa tu bez sangat-sangat..tu lah antara aktiviti kitaorang yang paling bez sebab sumanya terlibat.. rasa macam nak balik pada masa tu jer.. aku harap sem akhir ni kitaorang dapat spend time macam tu lagi tapi x tau lah bila..dah nak dekat final dah ni.. tapi x pa aku akan cari jugak masa untuk ajak diorang pegi picnik lagi..

have a good time with them..jom makan !!!

style x??ni lah namanya seni..yg rndah di depan n yg tgi dibelakang..hehe..

bakul tu lah watak utama untuk event picnic kitaorang ni..hehe..

posing baik punya..anis menyorok kat belakang pulak..


akhirnya, sampailah ke penghujung sesi taaruf dengan pengalaman manis aku kat UiTM Puncak Alam ni.. ni cuma taaruf ja taw..jangan terkejut kalau nanti aku da cita lagi pasal PALAM..aku memang suka cita pasal pengalaman aku.. x salah kalau kita share-share kan.. lagipun, aku memang seronok sangat kat sini..buat junior-junior kak zaty, korang memang patut masuk asasi kt UiTM Puncak Alam ni..x rugi langsung..memang the best lah !! *thumbs up* So,aku harap untuk final ni aku dapat buat yg terbaik..korang suma doakan aku erk..aku tahu korang mesti nak tengok kawan korang ni berjaya kan.. amin..


p/s : UiTM di hatiku.. harap dapat sambung degree kat UiTM lagi..UiTM the best lah !!!

4 comments:

senoritakiwirara said...

hatiku hanya ada uitm. so sweat!

Izzati Yaacub said...

yup..uitm sentiasa di hatiku..syg sgt kat uitm..hehe..

KizZ said...

Wah soo sweet larh...mesti susah kan nak lupa kenangan manis macamgini..huhu uitm tetap dihatiku..

urm,jemput join contest Kedai Kiz "The OH!SEM tagline contest" yer,,

Izzati Yaacub said...

yup..betul tu..kenangan ni mmg x ternilai hrganya..mcm na nak join??