Wednesday, February 27, 2013

Everything Starts Again

Assalamualaikum ~

Alhamdulilah.. Selepas sebulan bercuti, akhirnya aku pulang semula ke Sabah untuk memulakan semester baru.. Harap-harap semester baru ni akan lebih baik dari semester lepas.. Insyaallah.. Walaupun macam-macam yang jadi semester lepas, aku tetap dapat bertahan dan menamatkan semester 1 dengan jayanya?? dengan jayanya ke?? emmm.. that's the question..

Alhamdulilah.. Aku rasa aku berjaya kot mengharungi segala pahit getir sepanjang semester 1..
Semuanya terbukti apabila result Exam Sem 1 tidak menghampakan.. Result Exam aku tak ada lah gempak mana.. Aku mengharapkan Dean's list but I failed to get it this time.. just a another 0.07 to make it for Dean's list.. But it's okay.. as long as I'm past.. Tu pon dah sangat-sangat bersyukur.. Sebab kalau aku ada subjek yang failed, aku terpasksa undergo Supplement and it will make my holiday during the end of this semester too short.. I can't go back to Penang just for 2 weeks.. I wanna spend the whole holiday with my family and friends.. Not stuck in the UMS studying and retake the examination.. But for my friends that who will take the Supplement, I know you guys can do it.. Good Luck my friends !
This is my result's slip.. nothing to be proud.. just an ordinary result xD 

Sepanjang minggu pertama Sem 1 ni, aku rasa happy sangat.. Tak tahu lah kenapa.. Setiap hari asyik gelak je.. Ada je benda yang buat aku geli hati.. Adakah itu petanda yang baik untuk Semester baru ni.. Aku harap-harap macam tu lah.. Semester 2 ni aku perlu lebih berusaha kalau aku nak dapat Dean's list.. Walau apa pun yang jadi aku nak sangat-sangat dapat Dean's list.. Doakan saya berjaya erk.. Itu je lah yang saya harapkan dari pembaca Blog saya yang baik hati semuanya xDD

Then, sepanjang minggu ni aku dihujani oleh banyak berita gembira.. Finally, JPA money dah masuk.. Alhamdulilah.. Syukur.. Lepas ni boleh lah joli sakan.. haha.. Hamboih.. Belum apa-apa dah pikiaq nak berjoli.. Eh.. Tapi tak salahkan kalau terpesong sikit menggunakan duit Kerajaan tu.. Biasalah, manusia tak boleh lari daripada nak berseronok.. Macam-macam dah tertulis dalam kepala hotak ni nak beli apa guna duit tu.. Cuma hajat belum terlaksana ja lagi.. hehehe xDD Biasa lah orang tengah jakun jadi ORANG KAYA BARU.. lol xD

I just wanna share this one sentence........
"To the world you may be one person, but to one person you may be the whole world."

Got it?? I bet everyone understand those amazing quote..
This quote make me feel better everytime I feel like a LOSER..
Just keep holding on your faith and move on my dear friends.. <3

P/S : I miss my Family.. Baru 2 minggu balik Sabah dah homesick.. huwaaaaa :(





4 comments:

nalish adlisha said...

TAHNIAH SI ATAS KEJAYAAN ANDA... TERUSKAN USAHA...WALAUPUN RESULT KITA X SAMA...AKU FAIL KAU LULUS...TAPI APA PUN TAHNIAH UNTUK HANG NA....HANG MEMANG HEBAT.... :)

Izzati Yaacub said...

Alhamdulilah.. tak ada lah hebat mana pon.. hang pon hbat gak.. kita semua hebat.. xD

Maryam Hanani Abdul Razak said...

zatiiiii... finally got u.:) comel bangat blog kamu.hehe.inshaaAllah dear, u can do it for this 2nd semester!ayuh kita stay up sama2. hehe semangat pula..

Izzati Yaacub said...

nani.. hahaha.. blh bha.. mari study sma2.. just like the 1st sem.. semangat2 !!