Saturday, December 29, 2012

The Last Battle

Assalamualaikum w.b.t.

Hello readers !!! 

Selama 4 bulan aku bertarung nyawa dan mengharungi segala cabaran dan dugaan sepangjang aku berada di UMS ni..
Finally, this 1st semester will come to an end.. 
Yes !! I'm so excited and happy.. tipulah kalau kata sedih kan..
Aku sangat heppy sebab tak lama lagi aku akan balik PENANG.. 
Tapi sebelum aku balik ke PENANG ada satu benda penting yang harus aku hadap iaitu...

FINAL EXAM !!!!

OMG !!! sekejapnya masa berlalu.. rasa macam baru jer orientasi but now I will sit for final examination..
not just a simple examination but IMPORTANT EXAMINATION yang akan menentukan perjalanan hidup aku sama ada aku lulus ataupun fail.. Oh NO !! never said those word.. PUAKA !!

Tapi peperangan belum bermula lagi..sekarang ni semua org tengah busy buat last preparation..
Masa ni je lah nak siapkan diri dengan pelbagai jenis senjata.. Masa ni jugak lah yang nak menentukan keadaan kita masa di medan peperangan nanti..cukup kah semua senjata dan persediaan yang kita lakukan..
So, tlg lah jangan pandang rendah dengan STUDY WEEK !!! nama pon STUDY WEEK.. That's mean, it is a time for us to study.. not PLAYING !! 
Itu adalah peringatan utk diri sendiri sebab Izzati Yaacub ni memang bnyak main.. Tak pernah sedar-sedar yang dia tu ada exam.. boleh lagi pergi tengok movie.. 
But CZ12 mmg sgt9999 best.. Jackie Chan mmg sgt AWESOME and AMAZING.. klu korang stress masa study week ni..pergilah tgk CZ12..mmg x rugi wei.. hilang semua stress, tension and everything..
Eh ! boleh pergi promote pulak.. tadi suruh org STUDY but now suruh org tgk movie lak..
It's up to you guys.. I just recommend CZ12..mmg tak rugi kalau nak tgk.. TERBAIK !!! 

Now, I'm in the middle of preparation for my battle.. You can do it Zaty.. just go for it..
Aku dah tak da banyak masa nak melangut.. Sekarang ni aku hanya kena STUDY !!!
Doakan aku boleh jawab exam nanti erk.. Aku tahu korang semua baik kan.. So, luangkanlah masa sesaat korang utk doakan aku erk.. TQ.. ^_^

For all First Year Medical Student Of UMS.. Goodluck everyone.. Korang dah buat yang terbaik sepanjang semester pertama ni.. Korang adalah kawan, classmate, groupmate, roommate & sahabat yang sangat AWESOME for me.. Thank You for all the unforgettable memory this first semester.. Hopefully we will meet again next semester.. Aku harap jumlah 91 orang tu tak kan berkurang walaupun satu.. We are together remember.. Kita melangkah kaki ke UMS ni bersama-sama dan aku harap kita akan graduated & melangkah keluar dari UMS ni pun bersama-sama.. 

Tidak lupa jugak buat kawan-kawan aku yang lain.. sama ada korang ambik Medic, Dentistry, Farmasi, Engineering, Sains Kom, Account & etc.. korang semua pon tgh study week kan sekarang.. 
GOODLUCK utk Final Examination.. Korang semua boleh buat punya.. Aku yaking korang boleh sebab kawan-kawan aku semuanya cekang and hebat-hebat.. ;)

Remember.. Usaha ---> Doa ---> Tawakal.. 
Insyaallah.. Kejayaan Pasti Datang.. ;)





5 comments:

casablander said...

good luck okay...rajin2 study...tak apa, sekali sekala layan movie apa salahnya..hihi :P

ASYRAF LAZIM said...

wahh, medic student . bestnyaaa. good luck :)

cik fixie said...

good luck

miLa said...

Study weak?haha...study week yg weak kn...huhu..gdluck bakal dktor! smoge dpmudahkn segalanya.. aminn~

Izzati Yaacub said...

mila : haha..berlaku typo disitu.. hee..

cik fixie : thanx dear.. ;)

asyraf lazim : apa yg bestnya?? terseksa ada lah.. haha.. btw, thanx.. :)

casablander : btul tu..skali skala kena enjoy jugak kan.. x kan nk study 24 hours ja kan..